“Szegények voltunk. Csak a nevetésben leltük örömünk” – hogyan mosolyogtatták meg a világot a Wayans-fivérek

  A Wayans fivéreket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ha máshogy nem, látásból mindenki ismeri valamelyiküket, elvégre olyan népszerű filmekben szerepeltek, mint a Feketék fehéren, a Horrorra akadva, A fekete 50 árnyalata, vagy a Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban. A testvérek egy komplett vígjáték-birodalmat építettek fel együtt, közösen, holott a gyerekkoruk korántsem indult ennyire fényesen.

  A Liked.hu-nál nagyon szeretjük a humor és az inspiráló történeteket, ezért úgy döntöttünk, hogy ma bemutatjuk, milyen akadályokkal és alázattal teli út vezetett a Wayans fivéreknek a világhírnévhez.

  A nehéz gyerekkor

  A szerény kezdetek ellenére a Wayans családnak sikerült kiemelkednie a szórakoztatóiparban, és egy igazi birodalmat létrehoznia, melynek a mai értéke körülbelül 300 millió dollár. Mindegyik testvér New York szegény részén nőtt fel, és folyamatos nélkülözésben éltek.

  A gyermekkori nehézségek miatt a testvérek már kiskoruktól kezdve folyamatosan fejlesztették a humorérzéküket, mivel ez elengedhetetlen volt számukra a túléléshez. Sőt, egyikük, Keenen Ivory Wayans megjegyezte, hogy a kreativitásukat is valószínűleg annak köszönhetik, hogy mindig meg kellett találniuk a módját annak, hogyan keressenek pénzt és segítsenek egyszerre a ház körül.

  A testvérek már fiatalkoruktól kezdve minden lehetséges módon igyekeztek pénzt szerezni: ha kellett cipőt fényesítettek, vagy élelmiszert szállítottak. Az akadályok bár nem tették könnyűvé a gyerekkorukat, mégis annyira szoros kapcsolatot alakított ki közöttük, hogy azóta is mindent együtt csinálnak. Ezt jól tükrözi a színész karrierjük is, hiszen rendre együtt láthatjuk őket a különféle filmekben.

  A komédia iránti szenvedély

  A testvérek egy interjúban elmondták: ,,Szegényen nőttünk fel, ezért sok időt töltöttünk azzal, hogy megnevettessük egymást. Csak a nevetésben leltük örömünket.”

  Keenen azt is elmondta, hogy gyerekkora óta gondolkodott a komikus pályán, de igazán akkor döntötte ezt el magában, amikor egyszer tévézés közben láttad Richard Pryor műsorát, aki épp egy rossz élményről beszélt, de viccesre fordítva. ,,Teljesen lenyűgözött, ahogy képes volt megragadni egy szörnyű pillanatot, és mulatságosan tálalni” – mondta.

  Út a sztársághoz

  Mivel a Wayans testérek közül sokan már kiskoruktól kezdve nagyon tehetségesek voltak abban, hogy megnevettessenek másokat, ezért sokan közülük, például Damon és Keenen is stand-up alakításokkal kezdték a pályafutásukat. A család és a Wayans név számára mégis az In Living Color című vígjáték hozta meg a sikert, amit Dwayne és Keenen készített még a 90-es évek elején.

  A produkció, amiben a család majdnem minden tagja részt vett, hatalmas sikert aratott. Sorra nyerte a legjobb sorozatnak járó díjakat, de például Emmy-díjat is kapott és olyan színészek szerepeltek benne, mint Jim Carrey vagy Chris Rock.

  Sikeres karrier és a Wayans-ek új generációja

  A Wayans család szórakoztatóiparban letett eredménye vitathatatlan. Filmjeikkel és sorozataikkal rajongók millióit vonzották be szerte a világon. A testvérek világhírű sztárokkal játszottak együtt a páratlan horror-paródiáikban, mint amilyen a Horrorra akadva sorozat vagy a Hátborzongat-Lak című film is volt.

  Kiderült azonban, hogy tehetség nem korlátozódott kizárólag a testvérek generációjára. Damon Wayans fia, Damon Wayans Jr. is utat tört magának Hollywoodban, és például olyan filmekben szerepelt, mint a Hős6os, a Kamuzsaruk vagy a Hogyan legyünk szinglik.

  Craig Wayans, Diedre fia pedig íróként, színészként és tanácsadóként egyaránt tevékenykedett már a nagybátyjaival közösen készülő filmekben és sorozatokban.

  Kik a Wayans testvérek?

  Összesen tíz testvér van: Dwayne, Keennen Ivory, Damon, Shawn, Marlon, Kim, Elvira, Vonnie, Nadia és Diedre. Édesapjuk egy szupermarketben dolgozott, míg édesanyjuk szociális munkásként dolgozott New York szegényebbik részén.

  Meglehet persze, hogy nem mindegyik testvér arca ismerős, de ettől függetlenül biztosak lehetünk benne, hogy mindannyian szerepeltek már akár forgatókönyvíróként, akár rendezőként vagy producerként olyan filmekben, amiken mi is kellemeset nevettünk annakidején. Voltak olyan filmek, amiknek még a zenéit is a testvérek szerezték.

  Legtöbbjük mind a mai napig a kamera előtt vagy mögött tevékenykedik és folyamatosan azon fáradozik, hogy megnevettesse a tévénézőket szerte a világon.

  Te ismerted a Wayans fivéreket? Melyik filmjük tetszett neked a legjobban?